diumenge, 22 de març del 2009

14è ANIVERSARI DE L'ATENEU LLIBERTARI DEL BERGUEDÀ

10 coses que van fer de la festa de l'Ateneu una gran festa:

1-Esport: a les 11 del matí es va realitzar el tradicional campionat de ping-pong. L'exercici és molt important i saludable!

2-Alimentació: A les 14h es va servir un bon dinar a base de crema de carbassó, tastet i txistorra, mongetes de Madriles (Mercat Municipal) i sardines i gambes de les peixeteres rebels la Nuri i la Fina (peixeteria Bueno, Mercat Municipal). Un menjar equilibrat i ric en fòsfor, que vam regar amb un bon vi del Priorat!

3-Debat: Es va realitzar una xerrada a la tarda (17h) amb en Karim de Vilanova i en Marcel de Vilafranca (membre del grup de suport a en David de la Fornal) parlant de casos repressius i un debat posterior sobre la crisi i la repressió política.

4-Percussió Senegalesa i Cop de Garrot: Per fer el passacarrers, comptàvem amb un grup de percussió senegalesa amb una ballarina, que van retronar pels carrers de Berga, i va fer ballar als i a les més llençades i menys tímides, i fins hi tot va fer que la gent sortís a mirar-ho als carrers tot i que jugava el Barça! (com ja sabeu, el fanatisme-religiós-culé fa pràcticament impossible aconseguir que la gent aparti els ulls d'un partit, però els frenètics ritmes senegalesos van triomfar sobre l'ídol futbolístic!) Els bastoners vam ballar a la Plaça Sant Joan, Sant Pere i Maragall, acompanyats a la gralla per en Marcel de Vilafranca (sí, sí, el mateix de la xerrada i el mateix que tocaria després amb els Filibusters...a aquest nano el vam amortitzar molt, i ell podrà dir que ha tocat amb els bastoners de Berga Cop de Garrot a la Plaça Cremada, on cada any succeeix aquesta meravella de les tradicions del nostre país anomenada Patum!) El lema del Passacarrers va ser QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS!!

5-Pica-pica: Uns montaditos (o barquetes segons els filòlegs) i unes canyes o gots de vi per sopar i anar fent temps per les actuacions musicals...

6-Música tradicional: Els Filibusters van portar-nos un repertori de música tradicional que va fer ballar a tothom, fins hi tot els més punkies!! A destacar els balls rodons, sobretot el del porró de mistela, i sobretot el títol de millor dansaire creiem que el mereix un membre de Cop de Garrot, en David C., i si ho dubteu el reconeixereu vestit de blanc al vídeo de l'Ateneu. El grup va aconseguir també que el nivell etílic de la nit augmentés de manera considerable. Visca la mistela i el folklore!

7-Pogo del Organillo: Després de descobrir-lo en el nostre pas per Sant Andreu, no podíem permetre que la resta de gent de l'Ateneu i la gent que puja per l'aniversari no el coneguéssin, l'havíem de portar i així vam fer-ho, i tal i com ens imaginàvem va ser un èxit! De fet els sallentins i els vilafranquins el volen fitxar per les seves respectives vil.les. Només dir que un petit "organillo" quasi de joguina, en mans d'aquest monstre del punk, es converteix en una sòlida banda amb so dels 80's i ens presenta un repertori de clàssics satisfarà a grans i petits!

8-Kareoke Punk: Com cada any, tots tenim dret a ser estrelles del punk per un dia, o si més no per uns minuts, i aquí és on podem aconseguir-ho. Tothom que va voler va poder ser el cantant de la seva cançó de punk preferida, si us va agradar: monteu un grupillo o feu com el Pogo del Organillo!

9-Punxa-Disc: Què seria una festa a l'Ateneu sense en PD:Whatsda? Com no podia ser d'altra manera, el rei dels finals de festa, i punxa-discs resident de l'Ate va amenitazar el final de festa, una festa que continuaria el cap de setmana següent...

10-Vosaltres: Als que vàreu venir i a l'Ateneu per seguir aquí: Gràcies a tots!!

Aquí teniu un recull dels millors moments de l'aniversari