dimarts, 31 de març del 2009

COP DE GARROT A SANTA PAU

Hi ha dues coses que Cop de Garrot sabem agraïr, un bon àpat i música tradicional. És de justícia reconèixer que els companys de Santa Pau ens van oferir grans dosis de les dues, i tot amanit amb un entorn incomparable i envoltats d'irreductibles garrotxins que resisteixen ara i sempre a l'invasor!

Els trabucaires de Sant Julià de Ramis van obrir la jornada, i tot seguit van aparèixer uns animalots llenyataires (els Buscarols) que tallaven troncs amb destral i també tiraven destrals a una diana. Aquests descendents d'Odín tenien uns braços amples com les dues cames d'un bastoner de tamany mitjà. A continuació vam ballar nosaltres, en un entorn, la plaça major, que era idíl.lic. És una sort que ballessim abans que la ratafia fes la seva aparició, així la gent del poble se'n va poder emportar una bona imatge dels bastoners del Berguedà (és una llàstima que després del dinar i d'haver begut la ratafia tornéssim a ballar, però no ens vam poder reprimir...)

Després d'un parlament d'en Pep Riera va començar un dinar que per si mateix mereix un paràgraf: calçots ecològics amb salsa romesco, tastet ( botifarra, a la Garrotxa), botifarra negra, hamburguesa de poltre del Ripollès, tortell, carquinyolis, coca de pinyons, vi ecològic rosat Resistència del Penedès, vi ecològic negre (varietat ull de llebre) Jovent, pa, aigua i RATAFIA.

La Ratafia també mereix un paràgraf, ja que estava boníssima, n'hi havia tanta com volíem, i va ser la culpable, en part, que tornéssim a ballar (l'altra part va ser l'alegria que ens va provocar que ens toqués una caixa d'ampolles de vi i un llibre al sorteig). I tant ens va agradar, que vam canviar els diners per la benzina que ens havien de donar per la ratafia...i no vam canviar l'ànima per ella perquè ningú no ens la volia canviar!

Per acabar la festa els Set de Folk van amenitzar la vetllada amb cançons tradicionals on varis bastoners van fer gala de les seves dots dansaires. Especial menció per en Lete (l'alpinista), campió de ball i de destil.lació corporal de ratafia, les imatges del video parlen per elles mateixes...

En fi, encantadíssims amb la Garrotxa i esperem tornar-hi aviat, i una salutació molt gran als organitzadors; tirar endavant aquest acte i aquest àpat per 400 comensals no és senzill!

Salut i visca la Garrotxa!!

Cop de Garrot als transgènics!!